Huygens Museum

Foodlab – Aan tafel met prinses Marianne & de Romeinen

Sunday 15 December from 12 to 17 hours

Activity

Ervaar de smaken van de 19de eeuw en de Romeinse keuken in het Huygens Museum. Op 15 december worden historische hapjes gecombineerd met een lezing en inspirerende verhalen over prinses Marianne.

Smaken en verhalen van de 19de eeuw

Tijdens het Foodlab in het Huygens Museum neem je letterlijk een hap uit het verleden. Op zondag 15 december brengen chef-kok Youssef El Abbassi van Making Food History en Prof. Dr. Joanita Vroom van de Universiteit Leiden een bijzonder hapje en drankje tot leven, gebaseerd op historische recepten uit de tijd van prinses Marianne. De bezoekers worden bij het proeven via een enquête ondervraagd over hun persoonlijke smaakbeleving. Een unieke kans om de smaken en verhalen van de 19de eeuw te ervaren.

Lezing Alexandra van Dongen

Op diezelfde dag, om 13:30, geeft Alexandra van Dongen, gastconservator van de tentoonstelling Aan tafel met prinses Marianne, een lezing waarin ze dieper ingaat op de culinaire tradities en tafelcultuur van de 19de eeuw.

Romeinen aan de Vliet

Maar dat is nog niet alles! Bezoek daarnaast de tentoonstelling Romeinen aan de Vliet want daar is een extra Foodlab! Geniet van een hapje uit de Romeinse keuken. Dit is een smakelijke vooruitblik op de tentoonstelling Aan tafel met de Romeinen, die in 2025 te zien zal zijn.

Visitor information

Access

Included in the museum ticket.

Netherlands Museum Pass valid

Date & time

Sunday 15 December from 12 to 17 hours

Location

Huygens Museum

Westeinde 2A
2275 AD Voorburg
Plan route Plan route

070 - 38 61 673

Open today until 17:00

Opening hours next week
Day Opening hours
Thu - Sun 12:00 - 17:00
Mon - Tue Closed
Overview of opening hours

Discover more