Van Nelle & Feyenoord
De stadsvilla is begin jaren 30 ontworpen door architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt, bekend van de Van Nellefabriek en het Feyenoordstadion. Zij waren ook verantwoordelijk voor het interieur, in nauwe samenwerking met W.H. Gispen.
Museumwoning
Huis Sonneveld - een Rijksmonument - is na restauratie in 2001 als museumwoning open voor publiek. Het doel van de restauratie was huis en interieur in oorspronkelijke staat terug te brengen. Huis Sonneveld kent echter een lange geschiedenis en had meerdere bewoners. De museumwoning moest primair een reconstructie zijn van het huis van de Sonnevelds en een beeld geven hoe zíj er indertijd woonden. Uitgangspunt was daarom de staat van oplevering in 1933. De wijzigingen die de familie Sonneveld liet aanbrengen toen ze er woonden, zijn ook als authentiek aangemerkt. Alle wijzingen van na de Sonnevelds zijn ongedaan gemaakt.
Verrijking
Daarnaast is in Huis Sonneveld kunst en design uit de jaren 30 toegevoegd, voornamelijk glaswerk, om het interieur verder te verlevendigen. De objecten hebben niet daadwerkelijk in het huis gestaan. Ze hadden er, gezien de voorkeuren van de familie, kunnen staan, of ze passen bij de stijl van het huis en de tijdgeest. Voorbeelden zijn het kanariegele ontbijtservies van H.P. Berlage en Piet Zwart op de eettafel, een theeservies en diverse vazen in bruikleen van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam.
Nieuwe Instituut
Je kunt een kaartje kopen bij binnenkomst in Huis Sonneveld, aan de kassa van het Nieuwe Instituut, of vooraf online. Het entreebewijs van Huis Sonneveld, met uitzondering van combi-tickets, geeft ook toegang tot het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam.