Huygens Museum

Foodlab – Aan tafel met prinses Marianne & de Romeinen

Zondag 15 december van 12 tot 17 uur

Activiteit

Ervaar de smaken van de 19de eeuw en de Romeinse keuken in het Huygens Museum. Op 15 december worden historische hapjes gecombineerd met een lezing en inspirerende verhalen over prinses Marianne.

Smaken en verhalen van de 19de eeuw

Tijdens het Foodlab in het Huygens Museum neem je letterlijk een hap uit het verleden. Op zondag 15 december brengen chef-kok Youssef El Abbassi van Making Food History en Prof. Dr. Joanita Vroom van de Universiteit Leiden een bijzonder hapje en drankje tot leven, gebaseerd op historische recepten uit de tijd van prinses Marianne. De bezoekers worden bij het proeven via een enquête ondervraagd over hun persoonlijke smaakbeleving. Een unieke kans om de smaken en verhalen van de 19de eeuw te ervaren.

Lezing Alexandra van Dongen

Op diezelfde dag, om 13:30, geeft Alexandra van Dongen, gastconservator van de tentoonstelling Aan tafel met prinses Marianne, een lezing waarin ze dieper ingaat op de culinaire tradities en tafelcultuur van de 19de eeuw.

Romeinen aan de Vliet

Maar dat is nog niet alles! Bezoek daarnaast de tentoonstelling Romeinen aan de Vliet want daar is een extra Foodlab! Geniet van een hapje uit de Romeinse keuken. Dit is een smakelijke vooruitblik op de tentoonstelling Aan tafel met de Romeinen, die in 2025 te zien zal zijn.

Bezoekersinformatie

Toegang

Toegang is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Museumkaart geldig

Datum & tijd

Zondag 15 december van 12 tot 17 uur

Locatie

Huygens Museum

Westeinde 2A
2275 AD Voorburg
Route plannen Route plannen

070 - 38 61 673

Vandaag open van 12:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - zo 12:00 - 17:00 uur
ma - di Gesloten
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken