Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - za Gesloten
zo Gesloten
ma - di Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK Voorschoten
Route plannen Route plannen

071 - 56 13 752

Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten
Kasteel Duivenvoorde en het omliggende landgoedpark hebben de status van rijksmonument
De overloop van Kasteel Duivenvoorde
In Kasteel Duivenvoorde zijn veertien historische interieurs uit de 17de tot 19de eeuw opengesteld

In de drukke Randstad ligt Kasteel Duivenvoorde als een oase van rust. De vertrekken zijn ingericht alsof ze nog steeds bewoond worden. Het lijkt of de bewoners even buiten zijn voor een wandeling.

De wortels van kasteel en landgoed gaan terug tot in de 13de eeuw. Bijzonder is dat het kasteel met inboedel al die tijd binnen de familie is gebleven en dus nooit is verkocht. Daardoor is nog veel bekend over de kasteelbewoners.

Goudleerbehang en porselein

In Kasteel Duivenvoorde zijn veertien historische interieurs uit de 17de - 19de eeuw opengesteld. Een rondleiding door dit rijksmonument voert langs sfeervolle vertrekken, waaronder de bibliotheek, een kabinet met goudleerbehang, de 'Turkse' Kamer, met sitsen wandbespanning en een authentieke mangelkamer. Aan de wanden hangen familieportretten en de vertrekken zijn gevuld met zilver, Delfts aardewerk en oosters en Europees porselein.

Stinzenflora

Naast het kasteel heeft ook de tuin van Duivenvoorde de status van rijksmonument. In het landschapspark met vergezichten, lanen en slingerpaden groeien zeldzame plantensoorten waaronder de zogenaamde stinzenflora: planten die specifiek voorkomen op historische landgoederen. Ervaar de groene oase van rust midden in de drukke Randstad.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
  • Restaurant
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
Meer informatie op de museumsite
Schilderij waarop veel mensen op natuurijs schaatsen

Schelfhout is weer thuis

Schaatsers bij een Hollandse stad (1857) van de Haagse romantische landschapschilder Andreas Schelfhout, maar liefst 1 bij 1,5 meter groot, pronkt weer op Duivenvoorde.

Nog meer ontdekken