Wekelijks op zaterdag t/m 15 maart van 17:30 tot 20:30 uur
Evenement
Stap in een avond vol smaak en verbeelding! Laat je door meesterlijke verteller Julian Wijnstein meevoeren en geniet van een heerlijk diner in museumrestaurant het Peperhuis.
Als water kon spreken
Julian Wijnstein vraagt zich tijdens dit verteldiner af: Wat als water kon spreken? Dit brengt hem en jou als gast langs het levensverhaal van Untung Surapanti, een Balinese jongen die in de VOC tijd tot slaaf werd gemaakt. Untung ontsnapte, groeide uit tot held en staatsvijand nummer een. Van slaaf tot vorst, van strijd tot vrijheid!
Speciaal voor deze gelegenheid gaat de peperzolder van het Schathuys open. Hier zitten de specerijen van de VOC als het ware nog tussen de planken. De verhalen van Julian, het bezoek aan de peperzolder én de voortreffelijke gerechten in het Peperhuis maken dit een verteldiner ongetwijfeld onvergetelijk.
Viergangendiner
Pain domino: laagjes roggebrood met kaas cremé (V)
~
Romige aardappelsoep met kinnebakspek, komijn, bieslook en kervel
~
Biefstuk van Twisker rund met pepersaus
of
Schellevis met mosterdsaus
of
Portobello steak met kruidenolie
Hoofdgerechten worden geserveerd met passend groenten garnituur, Westfriese kriel uit de oven met tijm en rozemarijn
~
Gebakken broeder (Jan in de zak) met specerijen, stroop, kaneelijs en slagroom